Dongguan Sichun Plastic Products Co., Ltd.

Nyheter

Bolsonaro fortsätter att avfärda Covid-19-hotet när fall skyrocket i Brasilien
Släpp tid: 2020-05-08 21:47:05  träffar: 11

Brasilien och 39:s fall av koronavirus har ökat till 135,106 inklusive 9,146-dödsfall, i enlighet med de siffror som brasilianska hälsoministeriet publicerade på onsdag.Den här vågen kommer som   Ordförande Jair Bolsjonaro& brainst35,39   Talesman, general Otavio Santana do Rego Barros, bekräftade att han testats positivt för Covid-19.

Men Bolsjonaro sa tidigare denna vecka att han trodde " Det värsta hade passerat. " för koronaviruspandemin, under en presskonferens utanför presidentens residens i Alvorada i Brasilia.Men eftersom antalet fall och dödsfall fortsätter att stiga fruktar många hälso- och sjukvårdspersonal att det värsta är på väg.Sedan Bolsjonaro gjorde sin kommentar i Brasilia i tisdags har det varit   mer än 20,000 nya fall av koronavirus   och landet registrerade 610-dödsfall på torsdag, nästan den högsta vägtullen ännu under en 24-timmarsperiod, enligt hälsoministeriet. Hälsoministern Nelson Teich sa på torsdag att striktare låsningar kan behövas i några av de hårdast drabbade regionerna,under en videokonferens med ledamöter från kongressens nedre kammare.F.d. hälsominister Luiz Henrique Mandetta sade " de tuffaste månaderna " I maj och juni, under en intervju med TV Globo förra månaden, fyra dagar innan han avskedades av Bolsjonaro över oenigheter om landet och#39;s coronavirusstrategi.Varningar för en 35;39;total kollaps och_;39;Samtidigt fortsätter Bolsjonaro att avfärda det hot som coronavirus utgör för landet och_;39;Han har upprepade gånger sagt att han anser att effekterna av förebyggande åtgärder, s åsom karantäner och låsning, skulle kunna ha en värre inverkan på Brasiliens ekonomi och på 39.Under ett anförande vid högsta domstolen på torsdag sade Bolsjonaro och finansminister Paulo Guedes att ekonomin skulle kunna drabbas " total kollaps " om landet gör och inte öppnar igen.


" Frågan om arbetslöshet, frågan om ekonomin fungerar inte längre.Vi kan inte tillåta att bieffekten av kampen mot viruset blir mer skadlig än själva sjukdomen. " Bolsjonaro sade.I mars 24 jämförde Bolsjonaro koronaviruset med ett " liten influensa " I en adress till nationen.Mindre än två månader efter denna kommentar har det förekommit fler än 132,000 nya fall av Covid-19. Därefter följde en rad kontroversiella uttalanden om viruset av Bolsjonaro. " Brasilianare don och#39;fånga ingenting..De har redan antikroppar för att förhindra att det sprids. " Ordföranden har sagt det.Han tillade återigen att brasilianare sannolikt kommer att vara immuna mot koronaviruset under en presskonferens i mars 26 utanför presidenthuset i Alvorada i Brasilia. " Brasilianare bör studeras, vi gör och vi fångar ingenting.Man ser folk hoppa i avloppet, dyka i det och inget händer dem. " Bolsjonaro sa det.


Under samma presskonferens sa Bolsjonaro att han trodde att många brasilianare redan hade smittats men att dessa människor redan hade " de antikroppar som skulle hjälpa [coronavirus] att inte sprida sig. " Synpunkterna gjordes två veckor efter Bolsjonaro& _.39,pressekreteraren Fabio Wajngarten och andra kabinettsmedlemmar   Positiv för koronavirus efter att ha rest till USA.   Och mötet med president Donald Trump i Mar-a-Lago.Världshälsoorganisationen sa förra månaden att det inte fanns några bevis för att människor som har haft Covid-19 inte kommer att få det en andra gång.Kongressens ledare och en federal domare ber nu presidenten att visa bevis på att testet var negativt, efter att han nyligen antydde att han kan ha fått viruset utan att veta det.



Tidigare: Rekord 20,5 miljoner amerikanska ...

Nästa: Spåra coronaviruss globala sprid...