Dongguan Sichun Plastic Products Co., Ltd.

Nyheter

Rekord 20,5 miljoner amerikanska jobb förlorade i april. Arbetslösheten sjunker till 14,7%
Släpp tid: 2020-05-08 21:30:34  träffar: 7

Med en stor del av den amerikanska ekonomin i självförvållad avstängning för att förhindra spridning av koronavirus, gav april ochා39:s kolossala ökning av arbetslösheten ett historiskt slag för arbetstagarna.

Den amerikanska ekonomin förlorade 20.5 miljoner arbetstillfällen i april.   Byrån för arbetsmarknadsstatistik sa fredag   Den mest plötsliga och största nedgången sedan regeringen började spåra uppgifterna på 1939. Dessa förluster följer kraftiga nedskärningar i mars, när arbetsgivarna skar ned 870,000 arbetstillfällen.Dessa två månader är så allvarliga att de mer än fördubblar de åtta.7 miljoner arbetstillfällen som förlorats under finanskrisen. För många amerikaner som förlorade sina jobb och sina hem under finanskrisen 2008, öppnar detta ögonblick gamla sår igen.Det tog år att återhämta sig från motgångarna.När ekonomin slutligen kröp tillbaka lade amerikanska arbetsgivare till 22.8 miljoner arbetstillfällen över tio år, En seger för all a som hade klarat den stora recessionen. Nu svider koronaviruspandemin inte bara på grund av den folkhälsokris som den har orsakat, Men också för att det utplånade nästan hela årtiondet av jobbvinster på bara två månader.

Arbetslösheten ökade till 14.7% i april, dess högsta nivå sedan BLS började registrera   månadslön på 1948.Den senaste gången var den amerikanska arbetslösheten så allvarlig var den stora depressionen: Arbetslöshetsnivån ökade på 24.9% på 1933, enligt historiska årliga uppskattningar från BLS.

Det har varit förödande två månader för amerikanska arbetare.

Hur vi kom hit i slutet av mars antog staten och de lokala myndigheterna order om att stanna hemma för att bromsa spridningen av koronaviruset.Företag stängde plötsligt ned i massor, avskedade eller frigjorde miljontals arbetstagare.Regeringens och.3535;39.Arbetsrapporten visar några av de kraftigaste förlusterna av arbetstillfällen i fritiden och gästfriheten, som förlorade 7.7 miljoner arbetstillfällen, och detaljhandel, som förlorade 2.1 miljoner arbetstillfällen.Även när sjukhus kämpade för att tjäna en tillströmning av patienter,   Hälso- och sjukvårdspersonal fick också friställningar med utompatienttjänster som läkare och tandläkare och tandläkare och 39; kontor som skar av 1.2 miljoner arbeten i april.Mat- och dryckesbutiker, som också har varit väsentliga under krisen, förlorade arbetstillfällen på 42,000.Och hur hemska dessa nummer än är, berättar de inte hela historien.Arbetsmarknadens parter och oberoende entreprenörer som Uber och Lyft-förare ingår inte i spelekonomin. På samma sätt underskrider arbetslösheten, som kommer från en hushållsundersökning, troligen också antalet arbetslösa amerikaner.

Människor räknas bara som " arbetslösa " av BLS när de har varit arbetslösa men aktivt sökt efter ett nytt jobb under de senaste fyra veckorna.Eller om de var... " tillfällig uppsägning " med förhoppningen att bli återanställd inom sex månader.Ungefär 18 miljoner människor räknades som " arbetslösa vid tillfällig uppsägning " I april, från bara en miljon en månad innan.

Men med en stor del av landet fortfarande under inhemskt uppdrag, var många uppsagda arbetstagare& liv35.39.t   Letar efter nya jobb i april.I stället för att räknas som " arbetslösa, " Dessa människor kategoriserades som ha&DAG.35103, dro& 35.112.uteslöts från arbetskraften.Sysselsättnings- och befolkningsandelen, som mäter andelen av den amerikanska befolkningen över ålder 16 med ett jobb, minskade till 51.3% i april, ned från 60% i mars.Ekonomerna förväntar sig att många människor kommer att kunna hitta arbete igen när företagen gradvis öppnar sig igen, men det kan ta månader eller till och med år innan arbetsmarknaden kan återgå till sin prepandemistyrka.

Regeringar svarar   Den stora depressionen   Den stora depressionen varade i tolv år och Förenta staterna saknade då ett social t skyddsnät. Under den rådande krisen agerade regeringen snabbt för att öka arbetslöshetsförmånerna, vilket kan verka ödesdigert, och även om krisen med koronaviruset är historiskt djup.utvidga finansieringen till att omfatta företag och sända ut stimulanskontroller till   Personer som tjänar mindre än 99,000 om året.Även om dessa program har varit långt ifrån perfekta, ger de ändå en del arbetstagare och arbetsgivare välbehövlig hjälp. Som svar på pandemin ökade kongressen arbetslöshetsförmånerna till att omfatta   ytterligare $600 per   vecka   i upp till fyra månader.

Den har också utvidgat vem som kan ansöka om arbetslöshetsförmåner till att omfatta entreprenörer, egenföretagare och arbetstagare i spelekonomin.Men många stater har kämpat för att hålla jämna steg med det plötsliga angreppet i arbetslöshetsanspråken.   Ytterligare ett tusental personer för att behandla anspråk.I närheten av New Jersey var Gov Phil Murphy   letar efter frivilliga som kan det mångåriga datorprogrammeringsspråket COBOL   På grund av a t t många av staten och_.39:s system fortfarande drivs på äldre huvuddrag.Och eftersläpningen har&35.39 har inte hjälpt människor att få s in a ersättningar i rätt tid.I slutet av april rapporterade Florida att staten hade betalat ut   Det kommer till exempel att ta tid för den amerikanska arbetsmarknaden att återhämta sig från denna exempellösa träff.   Ordförande för Federal Reserve Jerome Powell   sade förra veckan att det skulle ta ett tag innan Amerika återgår till sin historiskt låga arbetslöshetssiffra i februari.

T Ami Luhby och Katie Lobosco bidrog till denna rapport.

Tidigare: No

Nästa: Bolsonaro fortsätter att avfärd...