Dongguan Sichun Plastic Products Co., Ltd.

Nyheter

Dateci Voce: Italienska kvinnor kräver röst i kampen om Covid-19
Släpp tid: 2020-05-08 23:56:08  träffar: 20

Kvinnor i Italien har krävt en större roll i landet och_.39:s officiella svar på utbrottet av koronavirus.

Italien har en av de högsta dödssiffrorna för koronavirus i Europa, med nästan 30,000 dödsfall.

Ändå är det civila försvaret och_.39:s dagliga genomgångar om krisen ledda av män, och expertgruppen som ger råd till regeringen omfattar inga kvinnor.

Som svar har italienska kvinnor gått till sociala medier för att uppmana till bättre representation.

" Vi vill kunna utöva vår rätt att vara rättvist representerade. " Dateci Voce (Dateci Voce) " Ge oss en röst " På Facebook stod det. " Återuppbyggnaden av landet måste vara ett projekt som delas av kvinnor och tillsammans. "


En framställning som startats av gruppen har undertecknats mer än 4,500 gånger, bland annat av parlamentsledamöter, forskare och forskare.

Sidan uppmuntrade också italienare att lägga ut bilder på sig själva med ansiktsmasker med hashtag Dateci Voce, som snart var trendig i Italien.

Inga kvinnor ingick i Italiens och.\\୷39;20-medlemmarnas tekniska vetenskapliga kommitté (CTS) – en expertgrupp som gav råd till regeringen under utbrottet av koronavirus.

I motsats till detta är minst 17 av de ungefärligen 55-medlemmarna i Förenade kungariket och35;39.s likvärdiga organ Sage kvinnor.

USA har bara två kvinnor i sin 22-starka Vita Huset Coronavirus Task Force, även om dess högprofilerade samordnare är Dr Deborah Birx.

Italien och 39:s arbetsgrupp med ansvar för att bygga landet efter Covid är något bättre, med fyra kvinnor och 13-män.

Dateci Voce påpekar att kvinnor har arbetat som läkare, sjuksköterskor, forskare och andra viktiga yrken under hela utbrottet.

Laura Boldrini, som publicerade en selfie med Dateci Voce hashtag, var en av fler än 40-ledamöter som lade fram en parlamentsfråga och uppmanade regeringen att " respektera jämställdhet mellan könen i [coronavirus] arbetsgrupp och mer allmänt i alla beslutsfattande organ och på arbetsplatsen "


Kampanjen verkar ha haft någon effekt, med Italiens och_.39,premiärminister Giuseppe Conte som instruerar både regeringsministrar och rådgivande kommittéer tidigare denna vecka att beakta könsrepresentationen vid inrättandet av arbetsgrupper.

Sidan Dateci Voce Facebook kräver dock ytterligare åtgärder, och kräver lika representation i hela Italien och#39;beslutsfattande organ.

Italien rankas 35:e globalt i den kvinnliga representationen i parlamentet.   enligt Inter Parliamentary Unio och.110.   Före Förenade kungariket (40) och Förenta staterna (81).Den har dock fortfarande ett av de lägsta antalet arbetande kvinnor i Europa och i hela landet&DAP35.39.58:s premiärministrar sedan enandet har varit män.

Men det har funnits tecken på förändring, med   sju kvinnor som svor eden till landet och\\Χ39;den nya koalitionsregeringen förra året   Inklusive den centrala rollen som inrikesminister.

Tidigare: Spåra coronaviruss globala sprid...

Nästa: Vilken roll har skyddet för ansi...